Thursday, November 12, 2009

8-14.11 Las Palmas Standby

Jerry tarkistamassa Cantanan rikiä : ei huomauttamista!
Aino lähetti Riitalle postia!
Osa ruokatavaroista joita Riita osti 9h:n kauppareissun aikana
Chris näyttää Mikolle miten sextanttia käytetään

Chris Tibbs luennoi sään ennustamisesta Atlantilla

Mikko viimeistelee hellan kiinnityksiä. Niiden tarkoitus on pitää hella paikallaan vaikka vene olisi ylösalaisin!

Cantanan katsastus ja menossa nyt pelastuslautan tarkistus.
8.11
Heräsimme hyvin nukutun yön jälkeen, uuden patjan päällä.
Aamupäivällä nettityöskentelyä ja pyykin pesua sataman pesuautomaatissa. Kolikoita joutuu syöttämään pesukoneeseen ja kuivuriin melko paljon joten kannattanee kyllä harkita pyykin pesettämistä oikeassa pesulassa. Pyykit voidaan jättää Texacon huoltoasemalle ja noutaa ne sieltä seuraavana päivänä, puhtaina ja tuoksuvina! Täällä käytetään vahvan hajuisia pesuaineita jotta pyykki varmasti tuoksuu pestyltä.
Isänpäivä ja Mikko sai terveiset Katalta, Tintiltä ja Petteriltä. Kiva kun muistivat.
Kävelimme Las Palmasin ympäri, n. 10 km.
Riitan toinen Crocs-kenkä oli viime yönä kadonnut laituriltamme. Naapuriveneessä vietettiin synttäreitä ja kaikkea sattuu kun vieraat poistuvat! Onneksi Mikko löysi sen sataman toisesta päästä kellumassa. Säästyi yhden Crocs-parin hinta!
Elaine saapui Suomesta ja saimme uuden tuulimittarin anturin. Vielä mukavampaa, saimme Reissumiestä ja Eloveenan kaurapuuroa.
Kotiruokana herkullista polloa, eli broileria.
9.11
ARC:n toimisto avattiin ja kävimme heti ilmoittautumassa. Varasimme samalla veneen katsastuksen 10.11 kl 11 alkaen.
Toomas auttoi Mikkoa tuulimittarin anturin vaihtamisessa. Mittari ei edelleenkään toimi joten vika lienee jossain muussa, näyttölaitteessa? Maritim selvittä asiaa...
Illalla ARC:n Happy hoursit.
Las Palmasissa on viime aikoina ollut suht. koleata ( 23-25 astetta ja melko tuulista) ja satunnaisesti on myös sataa tihkuttanut. Selvä ero verrattuna Puerto Moganin helteisiin!
10.11
Tänään oli katsastuspäivä. Cantana meni lähes läpi pienillä huomautuksilla, joten muutamaa pientä yksityiskohtaa parannetaan vielä. Olimme ostaneet vahingossa valkoiset hätäraketit mutta vaatimuksena olikin valkoiset käsisoihdut. Mikko hankki ne saman tien Rolnauticilta.
Mikko auttoi iltapäivällä Toomasta mastovalon korjaamisessa.
Illalla oli Rolnauticin cocktailkutsut joissa tarjottiin viiniin ohella myös pieniä tapaksia. Tapasimme muutaman muun osallistujan mutta emme viipyneet kovin myöhään. Rocki soi koko ajan melko kovaa ja haittasi selvästi aikuisten seurustelua.
11.11
Doublehanded-seminaari Club Varaderon luentosalissa
Tilaisuuteen osallistui 30-40 henkilöä joiden tarkoitus on purjehtia ARC kahdestaan eli doublehanded. Tavoite oli herättää keskustelu purjehtimisesta pienellä miehistöllä. Mitä erityishaasteita meillä on ja miten hoidamme vahtivuoromme?
Tilaisuuden ei antanut meille sellaista uutta tietoa jota emme olisi jo aikaisemmin tienneet tai jopa 3500 nm:n matkalla kokeneet. Sanoma oli se että kun kaksin purjehtii niin pitää osata toimia samoin jos purjehtisi yksin. Jotta molemmat saavat riittävästi lepoa on vahtivuorossa olevan pärjättävä yleensä yksin!
12.11.
2. Seminaaripäivä Real Club Gran Canarian ylellisissä tiloissa
Oppitunti bunkraamisesta ja ruoanlaitosta (viikonloppuisin pitää saada paistettuja munia ja pekonia?)
Miten toimitaan hätätilanteissa?
Rikin huollosta. Saimme paljon hyviä vinkkejä ja päätimme tilata rikin tarkastuksen Jerry- the Riggeriltä.
Säätilan huomioiden sopivimman reitin valitsemista Karibialle. Vetäjänä Chris Tibbs joka on purjehtinut 23 x Atlantin yli ja on ammatiltaan meri-meteorolgi.

13.11
Mikko osallistui aamupäivällä sekstanttiharjoitukseen aallonmurtajalla. Tulipa mieleen miksei oma sekstantti tullut mukaan. Ainahan voi sattua että GPS lakkaa tomimimasta ja siinä tapauksessa on hyvä olla vaihtoehtoja. Saimme sovittua että Reijo tuo sekstantin mukanaan ensi viikolla. Jos ei sillä muta käyttöä ole niin mukavaa ajanvietettä merellä!
Riitta ja Maija tekivät vuokra-autolla ostoskierroksen. Heillä olikin tosi urakka johon meni koko päivä.
Sähkömies Jean kävi taas Cantanassa koska olimme todenneet tiettyjä kummallisuuksia sähkön mittauksessa. Jean oli mennyt kopeloimaan Ripan tekemiä asennuksia ja siinähän se virhe oli! Onneksi tämä huomattiin ajoissa ja saimme sen korjattua.
14.11.
Mikko kävi kuuntelemassa luennon: "Energy management on sailing yachts" ja iltapäivällä saapui rikiasiantuntija Jerry tarkastamaan rikimme. Hän oli näkemäänsä hyvin tyytyväinen eikä epäröisi hetkeäkään purjehtia Cantanalla Atlantin yli! Mukava kuulla.
Riitta järjesti eilen ostamiaan ruokatavaroita. Osasta säilykepurkeista poistettiin paperiset etiketit ja kirjoitettiin tussilla sisällön nimet purkkeihin. Vanha tapa ajalta jolloin purkit säilytettiin pilssissä. Etiketit saattoivat irrota ja tukkia pilssipumpun eikä kokilla olisi mitään tietoa mitä purkissa on, ennen sen avaamista. Torakoiden takia on myös hyvä jättää turhat pahvit rannalle.
Riitta sai kirjeen tyttäreltään Ainolta Kanadasta ja oli siitä hyvin ilahtunut. Mukana onnenlantti ja kaunis kaulakoru. Tuhannet kiitokset Ainolle!
Illalla osallistuimme yhden ARC:n sponsorin, Berthonin, mitättömiin coktail-kutsuihin Real Clubilla. Menimme tyhjin vatsoin Spican ja Elainen kanssa sen jälkeen pizzalle!

2 comments:

  1. Lähtö teillä taisi olla 22.11 eikö. Mikä on seuraava etappi eli ilmeisesti maali? Ja milloin olette tavoitteen mukaan siellä? Kai tuo jossain lukee mutta voisi se täälläkin lukea vai kuinka?

    ReplyDelete
  2. Moi Kalle.
    Pitää paikkansa, lähtö on 22.11 kl 1300. Atlantilla ei ole pysäkkejä joten seuraava satama on St Lucia Karibialla. Oletamme matkaan kuluvan 3-4 viikkoa joten meidän pitäisi olla perillä ennen joulua. Sivuutamme Cap Verden joten hätätapauksessa voisimme myös poiketa siellä. Cantanahan on ARC:n pienempiä veneitä (10:s pienin 220:sta)ja olemme Riitan kanssa kahden joten olemme varautuneet saapumaan perillä aivan häntäpäässä. Tilannetta voi seurata online Word Cruising Clubin sivulta! Yritämme myös lähettää blogia varten tilannekatsauksia matkan aikana.

    ReplyDelete