Sunday, November 29, 2009

Viesti Cantanalta 29.11

1/3 matkasta takana!
Mikko lähettää ARC:lle päivän sijainnin
29.11 GPS 129 nm
Kuutamo valaisi meren lähes koko yön ja ilmakin on myös selvästi lämmennyt etelään päin purjehtiessa. Merivesi on jo 26 astetta ja ilma samaa luokkaa. Mitään muuta alusta kuin piskuinen Cantana ei taida Atlantilla nyt olla.
Päivisin pukeutumiseen ei tarvitse pelastusliivien ohella oikeastaan mitään muuta. Lämpötila on veneen sisälläkin jatkuvasti ollut nousussa joka tietysti vaikuttaa tuoreruokiemme säilymiseen. Tässä vaiheessa alkaa tosin tuoretavaramme olla jo loppumaisillaan joten olemme siirtymässä säilykelinjalle. Iso banaaniterttumme ei ole vielä kypsynyt mutta olemme varautuneet siihen, että kun se kypsyy niin kaikki banaanit pitäisi sitten popsia kerralla ennen kun ne pilaantuvat. Saakohan banaaneista paistettua esim. lihapullia?
Juhlimisenkin aihetta on. Olemme tänään purjehtineet Las Palmasista lähdön jälkeen 932 nm, matkaa GPS:n mukaan jäljellä 1856 nm, eli 1/3 2797 nm:n pituisesta matkastamme on takana! Tämän kunniaksi avasimme taas yhden pikkolopullon kuohuvaa! Jos pystyisimme pitämään nykyistä vauhtiamme niin arvioimme saapuvamme Saint Luciaan reilun kahden viikon kuluttua.
Tänään meillä on ollut melko hankala tuuli. Tuuli on suhteellisen kovaa, 20 solmua ENE mutta 3 m:n mainingit tulevat NW:sta. Tämä yhdistelmä keinuttaa venettä melkoisesti joten ruokailu ym. veneen sisällä on tosi hankalaa.

No comments:

Post a Comment