Tuesday, July 6, 2010

5.7 Lickershamn – Hanko, 185 nm


Lähdimme liikkeelle jo varhain, noin klo 5, tavoitteena ehtiä huomenna ennen pimeän tuloa Hankoon. Sää oli edelleen aurinkoista ja tuuli oli heikkoa, 0-10 solmua vaihtelevasta suunnasta. Oli hyvä että tankkasimme Kalmarissa, koska jouduimme käyttämään melkoisesti konetta.
Olimme saaneet Englantiin tulomme jälkeen molemmat nukkua öisin ”normaalisti”, mutta tämän viimeisen yön jouduimme vielä valvomaan vuorotellen.
Lickershamnista lähtömme jälkeen meitä on seurannut innokas itikkaparvi, pieniä kärpäsiä ja joitain niitä hieman suurempia raidallisia ötököitä. Huiskimista on riittänyt koko matkan ajan!
Bengtskärin upean majakan ohitimme klo 10 maissa ja iltapäivällä saavuimme Morgonlandetin kohdalle. Saavuimme vihdoin tiistaina klo 16:30 Hangon Itäsatamaan. Meneillään oli markkinat ja ostimme torilta mm. savukalaa.
Oli hauska yllätys huomata, että olimme parkkeeranneet Riitalle tutun Juslinin Päivin perheen veneen viereen.
Mikko löysi James A. Michenerin Karibien-eepoksen I-II, jota hän oli yrittänyt aikaisemminkin hankkia. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Kirjat lähtivät halvalla, 6 € yhteensä. Onpa sitten eläkepäivillä lukemista!
Hangon Sonera-liikkeessä vaihdettiin myös Mikon kännykän SIM-kortti, joten nyt yhteydet pelaavat taas.
Cantana on nyt palannut Suomeen lähes 13 kuukauden matkan jälkeen. Jatkamme huomenna Bromarfiin mökkeilemään, ja paluu Laurinlahteen 25.7 klo 18, kuten aikaisemminkin olemme suunnitelleet.
Päivitämme blogiamme viimeistään matkamme päätyttyä.

2 comments:

  1. Tervetuloa Suomeen! Helpotus on täällä suuri, kun olette taas tällä suunnalla ja koko reissu meni hyvin, ilman mitään suurempia ongelmia, haavereita tms. Vastassa ollaan sitten 25.7., ihanaa nähdä <3 Aino

    ReplyDelete
  2. Tervetuloa Suomeen!!! Ja ihanaa että turvallisesti, eikä Riittakaan tullut lentäen takaisin kuten lähtiessä vitsailimme. Hurja on ollut reissu mutta mielenkiintoista on ollut seurata. Lukemalla blogia ja katsomalla kuvia olemme eläneet mukana.
    Toivottavasti maa lakkaa keikkumasta ja paluu arkeen sujuu pehmeästi.
    Odotamme Riitta kovasti sinun paluuta töihin.
    Tapaamisiin Liisa edustaen opsolaisia

    ReplyDelete