Wednesday, October 7, 2009

7.10 La Gomera Standby







Yöllä Atlantilta tuleva svelli häiritsi yöuniamme veneen riuhtoessa kiinnitysköysiämme sen verran pahasti, että kippari joutui keskellä yötä parantamaan kiinnityksiämme.
Aamu alkoi kuitenkin aurinkoisena ja edelleen tosi helteisenä ja totta on, että parempi vaihtoehto on huonosti nukuttu yö kuin valvottu yö!
San Sebastian on paitsi Gomeran pääkaupunki myös paikka, josta Kolumbus lähti v. 1492 ensimmäiselle matkalleen Atlantin yli. Kolumbuksen asuintalo on tietysti museona ja myös kirkko, jossa hänen retkikuntansa matka siunattiin on edelleen toiminnassa. Kävellessämme sen ohi, oli siellä menossa hautajaiset.
San Sebastian on kaiken kaikkiaan tosi viehättävä kaupunki ja marinamme on aivan sen keskustassa. Kaikki tarvitsemamme palvelut ovat siis kävelymatkan päässä. Vierailevat matkapurjehtijat edustavat todennäköisesti melko huomattavaa osaa matkailijoista, koska tämä ei ole mikään varsinainen lomamatkakohde.
Löysimme kaupungista myös purjeneulomon, jonka yhteydessä paikan omistaja, Thomas, pitää myös pientä venetarvikemyymälää. Mitä ei ole varastossa, hän tilaa Teneriffalta parissa päivässä. Ostimme mm. tulevien yöuniemme varmistamiseksi uudet kumijoustimet kiinnitysköysiimme, säilytysverkon hedelmille ja muuta pientä.
Kävimme uimassa ja snorklailemassa läheisellä lahdella, mutta kohtuullisen merenkäynnin takia vesi ei ollut erityisen kirkasta tänään.
Suomessa on kylmää ja myrskyistä, täällä on edelleen täysi kesä.
Saimme tänään yllättävän viestin s/y Pauliinan kipparilta. Hän oli purjehtinut vuotta aikaisemmin ARC:n ja on nyt seurannut mielenkiinnolla matkaamme blogistamme. Toivottavasti tapaamme St Luciasssa, jossa Pauliina vielä lienee joulukuussa.
.

No comments:

Post a Comment