Friday, June 26, 2009

23.6 Saarenmaan Juhannusaatto


Nukuimme melkein klo 11:een saakka. Ystävällinen suomalainen satamakapteeni Juha Kivinen otti meidät vastaan ja sain tärkeimmät tiedot alueelta. Kyseessä on uusi satama, jossa ison aallonmurtajan takana tilaa niin risteilyalukselle kuin 30 pienveneellekin. Satamassa on myös pieni kioski, jossa myydään mm. salaatteja ja voileipiä.
Kauppaan on 6 km:n matka ja Kuresaareen n. 40 km.
Vuokrasimme kioskista polkupyörät ja teimme parin tunnin lenkin niemen rantaraittia pitkin. Upeata kalkkikivi-rantaa ja vesi kristallinkirkasta!

Kävimme myös katsastamassa Estonian muistomerkin.

Virossa vietetään tänään 23.6 juhannusaattoa kuten Suomessa ennen vanhaan, joten saimme viettää juhannusta tänä vuonna myös todella helteisissä olosuhteissa vastapainona Matgrufvanin juhannuksen koleaan säähän.
Varasimme sataman saunan, mutta valitettavasti ovi oli mennyt takalukkoon ja sen avaaminen kesti sataman henkilökunnalta pari tuntia. Saunasysteemi on kieltämättä täällä melko erikoinen. Saunan pukuhuoneessa on myös vierassataman vessa ja suihku ja voin vain kuvitella, jos naisten saunavuoron aikana miesporukka tulee heidän pukuhuoneensa veskiä tai suihkua käyttämään?
Hyvityksenä satama tarjosi meille saunaoluet ja siiderit. Kiitokset kuitenkin hyvästä palvelusta!!

No comments:

Post a Comment