Wednesday, January 27, 2010

27.1 Union Island Standby

Tarkoituksemme oli jatkaa matkaa varhain aamulla joten nousimme ylös jo ennen klo 07.
Aamulla jopa satoi ja tuuli oli myös melko kova joten päätimme nauttia ensin aamiaisen rauhassa ja vasta sitten lähteä. Yleensähän sadekuurot ovat täällä melko lyhytaikaisia.
Tuuli yltyi ja puhalsi välillä jo yli 30 solmua joten olotila poijussamme alkoi olla epämukava.
Tuulen puolellamme oleva isohko katamaraani, Rutine Coral Caribean vuokraamosta, irtosi yhtäkkiä poijustaan ja alkoi tulla suoraan meitä kohti. Emme ehtineet tehdä muuta kun toivoa ettei se osuisi meihin mutta se törmäsi keulakaiteeseemme seurauksella että kaiteessa oleva hitsisauma murtui.
Katamaraani jatkoi vielä matkaa yhden saksalaisen veneen päälle ja siinä vaiheessa alkoi jo useampi boatboy tulla apuun. Saimme heiltä käskyn häipyä pois alta joten Mikko leikkasi puukolla irti poijuköyden ja lähdimme pois jotta katamaraani saadaan hinattua pois saksalaisveneen kyljestä.


Katamaraani jo saksalaisveneen kimpussa
Siirryimme hetken ihmeteltyämme toiseen poijuun ja Scipan-niminen boatboy tarjoutui korjaamaan Cantanan vahingon.
Mikko kävi Scipanin kanssa katamaraanin luona sopimassa korvauksen, eli 250 US$, jonka jälkeen irrotimme yhdessä Cantanan keulakaiteen. Parin tunnin kuluttua Scipan toi sen takaisin ja aikamme paiskittua töitä, oli kaide taas paikallaan.


Cantanan korjaus menossa
Muuta vahinkoa ei Cantana onneksi kärsinyt, tässä mielessä voidaan sanoa että onni oli mukanamme.
Spica lähti aamulla Grenadalle kuten meidänkin oli pitänyt ja lupasi varata meille laituripaikan huomisaamuksi. Emme tänään enää ehtisi sinne valoisaan aikaan koska matkaa on n. 40 nm.

No comments:

Post a Comment