Tuesday, January 26, 2010

26.1 Tobago Cay – Union Island, Clifton 6 nm

Olimme illalla tilanneet 4 pientä “ruskeaa” patonkia aamuksi mutta meille tuotiin aamulla klo 8 jälkeen 4 isoa vuokaleipää. Saimme onneksemme korjattua tilauksemme ja ostimme niistä 2 kpl  hintaan 20 EC$ / kpl. Ihan hyvää moniviljaleipää.
s/y Tavinon kippari Hannu Pöyry kävi kanootilla luonamme ja toi 4 popniittiä genuan profiilin kiinnittämistä varten. Olimme eilen kyselleet jos hänellä sattuisi olemaan sellaisia ja Hannu oli yöllä herännyt ja etsinyt kätköistään tarvitsemamme niitit. Tuhannet kiitokset Hannulle.


Purjelaiva ankkurissa Tobago Caysissä

Lähdimme klo 9 maissa koneella kohti Salt Whistle Baytä Mayreaun saareessa ja tarkoitus oli jäädä sinne ankkuriin vuorokaudeksi. Spica ilmoitti kuitenkin VHF:llä, että lahdessa on melkoinen swelli eikä sinne kannata jäädä. Päivitimme suunnitelmamme ja ajoimme saman tien Union Islandin Cliftoniin, jossa kävimme viimeksi muutama viikko sitten.
Lähestyessämme Cliftonia, Toomas soitti VHF:llä ja kertoi tehneensä kaupat kahdesta poijusta hintaan 25EC$/ kpl / yö. Vanha tuttumme Plat oli kuitenkin meitä vastassa ja ohjasi meidät toiseen poijuun, jonka hinta oli 60 EC$ kuten edelliselläkin kerralla käydessämme Cliftonissa. Pitkän tinkimisprosessin jälkeen sovimme maksavamme siitä 30 EC$.
Poijujen omistaja ilmeisesti määrää jonkun poijuvuokran ja sitä korkeammalla hinnalla kun pojat onnistuvat ne vuokraamaan, sitä suurempi on tietty heidän komissionsa.


Happy island, suosittu rommipunssibaari
 
Liiketuttavamme Mr Plat
Ihmiset ovat täällä hyvin köyhiä ja hyvä, että tienaavat edes jotain purjehtijoiden auttamisella. Plat on sama kaveri, joka auttoi meitä viimeksi perämoottorimme korjauksessa ja muisti meidät erittäin hyvin.


Kävimme hoitamassa maastalähtömuodollisuudet tullissa ja immigraatiossa. Kaikki sujui ilman suurempia muodollisuuksia, mutta immigraation tyttö kaipasi Mikolta jonkunlaista paperia, jonka olimme saaneet ilmeisesti tullattuamme itsemme ulos Wallilaboussa. Se paperi ei ollut nyt mukana koska juuri sitä ei olla koskaan aikaisemmin kyselty. Ko. paperi oli itse asiassa paremmassa käytössä eli Cantanassa Mikon kirjamerkkinä. Käytettyään kaiken jäljellä olevan viehätysvoimansa sai Mikko leimat papereihimme ilman sitä lappusta.
Riitta kävi samalla torilla ostamassa vihanneksia ja tosi maukkaita ananaksia


No comments:

Post a Comment