Tuesday, January 26, 2010

25.1 Tobago Cays standby

Aamuyöllä tuuli oli yltynyt yli 20 solmuun, mutta iltapäivän aikana se tyyntyi taas 15-20:een solmuun.
Tapasimme täällä suomalaisveneen, s/y Tavinon, kipparin, joka kävi tyttärensä kanssa tervehtimässä meitä jollalla. Olimme viimeksi tavanneet Puerto Moganissa ja kuulimme että heidän matkansa Atlantin yli oli mennyt ihan hyvin.











Teimme soutumatkan ensin Petit Bateun saareen ja sieltä Baradel-saareen, jonka rannassa snorklasimme ja ihailimme kilpikonnia. Paikalla on kilpikonnien kerääntymispaikka.
Harmi, ettei meillä ole kameraa jolla voisi kuvata veden alla. Poijupaikkamme ohi ui jatkuvasti kilpikonnia mutta niiden kuvaaminen on vieläkin vaikeampaa kuin delfiinien. Juuri kun ne nostavat päänsä veden yläpuolelle hengittääkseen ja kamera löytää kohteen, ne sukeltavat uudelleen. Jonkun kuvan onnistuimme toki ottamaan.
Meidän intoa soutaa jollaa on herättänyt täällä huomiota. Meille on usein tarjottu hinausapua ja epäilty, että onko koneemme rikki. Usein veneet ovat ankkurissa tai poijussa sen verran kaukana jollalaiturista että lähes kaikki käyttävät perämoottoria.
Mikko on kuitenkin lapsesta pitäen tottunut soutamaan ja kieltämättä Avon-jollamme soutuominaisuudet ovat hyviä joten kynnys kiinnittää sen perään moottori on melko korkealla!
Tobago Caysillä ei ole muita palveluja kun kaupustelijoiden tarjoamat hummerit ja leivät. Hummeria emme nyt ostaneet mutta tilasimme aamuksi muutaman patongin.

No comments:

Post a Comment