Friday, July 2, 2010

1.7 Christriansö – Utklippan, 55 57N 15 42E, 46 nm





Aurinkoinen ja lämmin sää jatkuu.
Nostimme purjeet ja saimme upean lenssin Utklippanin majakkasaarelle.
Purjehdimme Hanön lahden yli. Lahtea on myös kutsuttu "Pohjolan Biskajaksi". Tuulet saattavat olla kovia jolloin meri muodostuu todella hankalaksi. Nyt meillä oli tuulta 10–15 solmua SW, eli kannaltamme ihanteellinen purjehdussää.
Olimme perillä noin klo 17. Täällä on nyt paljon saksalaisia, muutama tanskalainen ja loput ruotsalaisia veneitä. Meidän lisäksi ei muita suomalaisia ollut.
Saarta hallinnoi Svenska Kryssarklubben, jolla on täällä pieni kahvila ja myös jonkunlaisia majoitustiloja. Satamamaksu on kohtuullinen 100 SEK jäsenille, jota satamamestari käy iltaisin keräämässä.
Käydessämme täällä viimeksi, päivälleen vuosi sitten, oli satama-allas täynnä levää. Nyt vesi on kirkasta ja puhdasta. Kevään myöhäinen saapuminen lienee siirtänyt myös leväkautta?
Mikko liimasi veneen kylkeen uudet, lain vaatimat rekisteritunnukset. Mikäli tunnukset puuttuvat ja omistaja on itse veneessä, ei pelkällä rikesakolla selviä! Nyt on Cantanassa siten vierekkäin kaksi rekisterinumeroa: Purjehtijaliiton Fin-6505 ja maistraatin U 51261. Yksinkertaisen selvää!
Mikolle tämä taisi olla 10:s vierailu tällä saarella ja Riitallekin jo 3:s

No comments:

Post a Comment