Wednesday, June 30, 2010

30.6 Ystad-Christiansö, 55 19N 15 11E, 50 nm






Aurinko paistoi edelleen ja luvassa oli heikkoa etelätuulta.
Lähdimme liikkeelle jo 08:30 ja pian saimmekin purjeet ylös. Tuulikin heräsi ja puhalsi parhaimmillaan jopa 20 solmua takavasemmalta, joten matka sujui mukavasti.
Lueskelimme aikamme kuluksi matkalla. Riitta oli saanut vaihdossa Klintholmenissa tapaamiltamme Korhosilta ”Meren Katedraalin” jota hän luki innoissaan ja Mikolla oli Heiligenhafenissa vaihdossa tullut hauska purjehdusromaani, ”Aufgetakelt”, menossa.
Saavuimme Bornholmin itäpuolella olevaan Christiansön pienen linnoitussaaren satamaan klo 17 maissa. Täällähän kävimme jo menomatkallakin ja Mikolle tämä olikin jo 8:s kerta tällä saarella. Merkintä tuli myös tehtyä Merikarhujen vieraskirjaan.
Kiersimme saaren ja nautimme päivällisen veneessä.
Olimme sataman ainoa suomalaisvene, mutta vieraskirjan mukaan täällä oli käynyt jo tänä kesänä s/y Nayo ja s/y Atalanta.

4 comments:

  1. morjesta,siellähän on mukavat rannat snorklailla...muistaakseni...

    ReplyDelete
  2. Tervetuloa kotiinpäin Riitta ja Mikko!Tuli niin mukava tunnelma nähdä tuttuja maisemakuvia Tanskasta.Täällä lopetteln lomaa tältä erää jättäen hyvästit hyrisiville hyttysille ,silmiintunkeville mäkäräisille,huitomisille,suihkeille,pyyhkeille ja suitsukkeille,lomaofftilanneterveisin:kaisa

    ReplyDelete
  3. Moi Mikko ja Riitta,

    On ollut hieno seurata matkaanne maailman merillä!

    Terveiset helteisestä Brysselistä,
    Pasi

    ReplyDelete
  4. Helteitä on riittänyt myös Tanskaan ja Ruotsiin, mutta snorklailemaan 13-14-asteiseen veteen ei ole tehnyt mieli...Hyttysistä emme ole koko matkan aikana juurikaan kärsineet, mutta taitaa niitä riittää meillekin kotiin palattuamme.

    Lämmin kiitos kommenteista!

    ReplyDelete